Crazy Administrators
Mesaj Sayısı : 518 Nerden : ankara neden barış : barışcı Ruh hali : takım : Kayıt tarihi : 27/01/08
| Konu: erol evgin Ptsi Nis. 14, 2008 11:46 pm | |
|
|
1947, istanbul Moda doğumlu. istanbul Erkek Lisesi'ni ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan üniversitesi) Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. ilk plağı 1968'de yayımlandı "Sen-Eski Günler". 1976'da türk Pop Müziği'nde ilk kez kitlelerle kucaklaşanbir ekip çalışmasına Çiğdem Talu ve Melih Kibar ile birlikte imza attı. "işte öyle Bir şey" (Altın Plak), "Sevdan Olmasa", "Bir de Bana Sor", "Etme Eyleme", "Söyle Canım" (Altın Plak), "Hep Böyle Kal", Çiğdem'in vefatına kadar (1983) süren bu ekip çalışmasının bazı ürünleri idi. 1980-1984 yılları arasında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği, Egemen Bostancı prodüksiyonu iki müzikalin başrolünde, "Hisseli Harikalar Kumpanyası" ile 400 kez, "şen Sazın Bülbülleri" ile 200 kez sahneye çıktı. Sinemada üç müzikal filmde baş rol oynadı. 1986'da sahne çalışmalarına ara vererek, eşi yüksek mimar Emel Evgin ile birlikte mimarlık bürosunu açtı. 1989'da kurulan Popsav'ın üç yıl başkanlığını, 1992'den başlayarak birçok televizyon programının sunuculuğunu ve yapımcılığını yaptı. Çok sayıda ödül sahibi. Elvan (1975) ve Murat (1977) adlı iki çocuk babası.
Bir De Bana Sor
Nerden aklıma esti kimbilir Gezdim dün gece şehri şöyle bir Herkes evinde kendi halinde Heryerde huzur her yerde neşe
Bir ben uykusuz bir ben huzursuz Bir ben çaresiz bir ben sensiz
Gel sen ne çektiğimi bir de bana sor Nerde nasıl yaşarım bir de bana sor Evlerin ışıkları bir bir yanarken Bendeki karanlığı gel de bana sor
Nerden aklıma esti kimbilir Gezdim dün gece şehri şöyle bir Eski sokaklar yerli yerinde Dostlar oturmuş kır kahvesinde Her yerde huzur her yerde neşe Bir ben uykusuz bir ben huzursuz Bir ben çaresiz bir ben sensiz
Gel sen ne çektiğimi bir de bana sor Sensiz yaşamak neymiş bir de bana sor Ak düşen saçlarımı bir bir sayarken Bunca yıl nasıl geçmiş bir de bana sor.
İbadetim
Sensizlik var yarınlarda Biliyorum gideceksin Yenik düşüp imkansıza Biz ayrıldık diyeceksin
Sarıldığım mutluluklar Yok olacak yokluğunda Vuracaksın yüreğimden Bir elveda kurşunuyla
Seni sevmek ibadetim Vazgeçemem biliyorsun İster doğru, ister yanlış Seviyorum lanet olsun
Yaşanacak hatıralar Ölene dek defalarca Gün sayacak yılgın kalbim Bir müebbet yalnızlıkta
Sarıldığım mutluluklar Yok olacak yokluğunda Vuracaksın yüreğimden Bir elveda kurşunuyla
Kan kırmızısı şafaklarda Yollarına düşeceğim Gözyaşımla sevişirken Düşlerimde güleceğim
https://www.youtube.com/watch?v=HQnjqjcMrJc |
| |
|